Region Vijesti

Hrvatska policija upozorila na oprez pri kupovini automobila putem interneta

Veći broj osoba iz Hrvatske i u regiji žrtva je prevaranata koji preko internetske stranice njuskalo.hr oglašuju prodaju vozila iz Grčke, upozorio je danas hrvatski MUP-u koji je s grčkom policijom razrješavao nekoliko slučajeva kaznenih djela takve prijevare.

U MUP-u kažu da se na stranici njuskalo.hr kontinuirano objavljuju oglasi cilj kojih je prijevara kupaca. Prodavači iz Grčke nude vozila o prodaji kojih se dogovara uplatama određene svote novca putem “Western Uniona” za transport vozila, a nakon uplate za transport prekida se svaka veza između prodavača i kupca koji nikad ne dočekaju dostavu vozila, prenijela je Hina.

Navedeni oglasi nemaju kontakt-brojeve, već se s prodavačima kontaktira putem oglasnog obrasca, a oni se potencijalnim kupcima javljaju e-mailom.

Na taj način je prevaren veći broj osoba u Hrvatskoj i u regiji.

U MUP-u kažu da su kompaniju  Njuškalo.hr upoznali s problemom te im predložili da spriječe objavljivanje, izbrišu navedene oglase te da na svojim stranicama upozore na moguće prijevare takve vrste.

“Ovim putem upozoravamo i sve građane na tu vrstu prijevara te ih molimo da budu oprezniji i ne nasjedaju na ‘povoljne’ oglase o prodaji automobila jer bi ih mogli ‘skupo’ stajati”, stoji u MUP-ovu upozorenju.

 

Informer.ba