Region Vijesti

Hrvatska: Razbijen lanac dilera marihuane i spida

Varaždinska i međimurska policija uhapsila je 11 dilera i zaplijenila blizu dva kilograma marihuane, u okviru zajedničke akcije pod nazivoma “Lup” kojom je razbijen lanac dilera marihuane i spida na međimurskom i varaždinskom području.

Zanimljivo je da su dileri preko Facebooka  pokušali vrbovati nekoliko 14-godišnjaka kojima su nudili da za njih vrše dalju prodaju marihuane svojim vršnjacima uz mjesečnu zaradu od 6.000 do 8.000 kuna – javljaju hrvatski mediji.

Policijska akcija “LUP” odvijala se od sredine marta do kraja jula, a policijski službenici varaždinskih i međimurskih policijskih uprava, u koordinacije sa varaždinskim Županijskim državnim tužilaštvom, utvrdili su da su nosioci uhodanog lanca preprodaje droge bila tri mještana Trnovca Bartolovečkog kraj Varaždina.

Organizator je bio 28-godišnjak koji je prodavao drogu u ugostiteljskim objektima na području Trnovca Bartolovečkog pri čemu su mu 55-godišnjak i 25-godišnjak, na osnovu njegovih telefonskih poziva, pakovali i isporučivali drogu koju su imali uskladištenu kod sebe.

Marihuanu su prodavali u količinama od 15 do 100 grama. Cijena za 15 grama bila je 600, a za 50 grama 2.000 kuna. Na osnovu tih količina, policijski su službenici zaključili da su kupci bile osobe koje su kupovale drogu za dalju prodaju, tako da je otkriveno osam osoba s međimurskog i varaždinskog područja koje su rasturali marihuanu na području Čakovca, Nedelišća, Orehovice, Varaždina, Ludbrega i Trnovca Bartolovečkog.

 

Srna/Informer.ba