Region Vijesti

Hrvatska zatražila izručenje Dragana Paravinje

Hrvatska je danas od Bosne i Hercegovine zatražila izručenje Dragana Paravinje kojega se sumnjiči da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja i za pokušaj silovanja autostopistice kod Omiša u lipnju prošle godine.

Ministarstvo pravosuđa uputilo je jutros bosanskohercegovačkim vlastima molbu za izručenjem uz svu potrebnu dokumentaciju“, potvrdila je Hini glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić.

Protiv Paravinje su u Hrvatskoj pokrenute dvije istrage, jedna u Šibeniku zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja, a druga u Splitu zbog pokušaja silovanja 25-godišnje neimenovane autostopistice kod Omiša u lipnju prošle godine.

I srbijansko ministarstvo pravosuđa najavilo je da će podnijeti zahtjev za izručenjem, te ponovilo da će se suglasiti da on bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže kazneno djelo. Srbija ga od 2007. traži zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri i pol godine zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Paravinja je i u BiH optužen za silovanja, a pojavile su se sumnje da je povezan i s nestankom 17-godišnje djevojke u Sloveniji u kojoj je u dva navrata uhićen po međunarodnoj tjeralici ali i pušten uz jamčevinu.

Dragan Paravinja, 42-godišnji hrvatski državljanin uhapšen je u nedjelju u BiH nakon višednevne potrage. Policiji je priznao ubojstvo Antonije Bilić, nestale 7. juna. Njezino tijelo još nije pronađeno.

Paravinja je trenutno u zatvoru u istočnom Sarajevu.

 

Fena/Informer.ba