Region Udarno Vijesti

Hrvatski carinici skinuli mlade Slovake do gola i od njihovih djevojaka tražili oralni seks

Mlada Slovakinja zasad nepoznatog identiteta požalila se hrvatskoj ambasadi u Bratislavi da ju je na graničnom prelazu Plovanija, pri pokušaju ulaska iz Slovenije u Hrvatsku carinik prisiljavao na oralni seks.

To se navodno dogodilo u ponedjeljak, a diplomati iz Slovačke kontaktirali sa službenicima konzularnog odjela ambasade Republike Slovačke u Zagrebu, od kojih su saznali kako su oni već upoznati s tim slučajem. To su novinarima potvrdili i u Ministarstvu vanjskih poslova.

Slovački su mediji o tome već naširoko pisali, a u tamošnjoj se javnosti stvorila prava panika zbog naslova koji upozoravaju slovačke turistkinje na opasnosti od pohotnih državnih službenika Hrvatske. Prema svjedočenju djevojke čiji se identitet nigdje ne navodi, ona je s društvom došla iz Slovenije na granični prelaz Plovanija namjeravajući ući u Hrvatsku. Međutim, dvojicu mladića iz društva carinici su zadržali zbog ličnog pregleda.

Navodno su ih pitali gdje je droga, i čak ih skidali do gola. Kada se djevojka iz društva obratila carinicima s pitanjem kada će ih već jednom pustiti jedan joj je službenik odbrusio „Čim mi ga pop…š“. Prema pisanju jednog slovačkog portala, mučna situacija trajala je otprilike sat vremena, nakon čega su ih carinici pustili u Hrvatsku. Djevojka je to shvatila kao uvjet za puštanje dvojice prijatelja, međutim ostaje nejasno što se dalje događalo.

Krunoslav Borovec iz MUP-a medijima je službeno saopštio da slovački turisti nisu slučaj prijavili policiji, što sada otežava istragu. U MUP-u čak ne znaju niti imena turista, pa Borovec tako opravdava činjenicu da se još ne zna je li počinjeno kazneno djelo ili neprimjereno ponašanje u službi ili neki drugi disciplinski postupak. Obzirom na to, ne zna se niti podlježe li slučak internoj kontroli Carine ili MUP-u, piše Jutarnji list.

 

Informer.ba