Izdvojeno Politika Vijesti

HSP BiH položio vijence na spomen obilježje Blažu Kraljeviću

U povodu obilježavanja 19. godišnjice ubistva generala Blaža Kraljevića i osam vojnika HOS-a,  Hrvatska stranka prava (HSP) BiH danas je položila vijence i zapalila svijeće na spomen obilježju, u mjestu Varda, zapadno od Mostara.

Stanko Primorac Ćane, predsjednik Udruge bivših pripadnika HOS-a “Vitez Blaž Kraljević” i ratni zamjenik zapovjednika HOS-a, u čijoj organizaciji se i obilježava godišnjica ubojstva generala Blaža Kraljevića i osam  njegovih pobočnika, kazao je kako je ovo bila prilika da se da dužno poštovanje i izrazi zahvalnost poginulima u borbi protiv velikosrpske agresije.

Uz predsjednika HSP-a BiH Zvonku Jurišića, članove i simpatizere te stranke, godišnjici stradanja prisustvovao je i počasni predsjednik HSP-a RH Ante Đapić.

Nakon spomena na ubijene, HSP BiH je organizirao veliko pravaško druženje za svoje članove i simpatizere u mjestu Koćuša kod  Veljaka, općina Ljubuški.

Sutra, 8. augusta, u 18 sati, u Katedrali Marije Majke Crkve  u Mostaru biti će služena Sveta misa zadušnica za pokojnoga Blaža Kraljevića i njegove pobočnike te sve ostale pripadnike HOS-a.

 

Fena/Informer.ba