BiH Udarno Vijesti

Humanitarna svirka za Harisa Tvrtkovića

U srijedu, 11.01.2012. godine sa početkom u 20 sati u sarajevskom klubu Underground, bit će održana Humanitarna svirka „Ritam srca“ za Harisa Tvrtkovića.

Vjerovatno je javnosti već poznat slučaj mladog Harisa Tvrtkovića, 14-godišnjeg učenika iz sarajevskog naselja Vogošća, kojeg je krajem juna udarilo vozilo Hitne pomoći. Od tada Haris se nalazi u budnoj komi a njegovo stanje je teško. Ljekari s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uspjeli su spasiti dječakov život, no njegov oporavak je težak i dugotrajan proces.

Nadu za potpuni oporavak i izliječenje daju ljekari iz Zagreba za što je potrebno skupiti 21.108,28 eura, međutim Harisovi roditelji nisu u mogućnosti finansirati liječenje bez pomoći dobrih ljudi.

Mladi sarajevski bendovi: „Otisak“, „Futavci“, „Sabur“, „Šamar“ i „Shift“ su zajedničkim snagama odlučili da kroz svoju muziku povežu dobre ljudi koji žele dati svoj skroman prilog i na taj način pokušati pomoći Harisu Tvrtkoviću.

Pozivamo sve ljude da otvore svoje srce uz ritam muzike i učine jedno dobro djelo. Ulaz će biti simbolične 3 KM, a također bit će postavljena i kutija za dobrovoljnje priloge.

Informer.ba