Crna hronika Udarno Vijesti

I. Sarajevo: Bačena bomba ispred bivše kockarnice

Nepoznata osoba sinoć je oko 19 sati bacila eksplozivnu napravu ispred bivše kladionice u Ulici Nikole Tesle na području općine Istočno Novo Sarajevo.

Nije bilo povrijeđenih osoba.

Pretpostavlja se da je riječ o eksplozivnoj napravi manje razorne moći.

U unutrašnjosti objekta ima oštećenja, na uređajima za igre na sreću ove bivše kockarnice.

Policija u Istočnom Sarajevu je potvrdila da je završen uviđaj i da je istraga u toku.

PRIVEDENA TRI LICA ZBOG BACANjE EKSPLOZIVNE NAPRAVE

Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo uhapsili su tri lica, osumnjičena za bacanje eksplozivne naprave ispred nekadašnje kladionice u Ulici Nikole Tesle, potvrdila je Srni portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je rekla da su uhapešni D. V, M. K. I G. V, i da je u toku kriminalistička odbrada.

“Lice sa inicijalima D. V. danas će biti predato u nadležnost Okružnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti”, naglasila je Tešićeva.

Ona je napomenula da je jutros izvršen pretes kuće i pomoćnih objekata, koje koristi D. V, prilikom kojeg je pronađena određena količina municije.

“Zbog te municije nadležnom tužilaštvu biće proslijeđen i službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljenog prometa oružja i municije“, dodala je Tešićeva.

Ona je istakla da će vjerovatno i protiv M. K. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti proslijeđen službeni izvještaj o krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti u vezi sa saizrvšilaštvom.

“Za treće lice odnosno G. V. još se utvrđije da li je bio sazivršilac”, napomenula je portparol CJB Istočno Sarajevo.

Dežurni operativni CJB Istočno Sarajevo potvrdio je ranije Srni da je bačena eksplozivna naprava ispred bivše kladionice i praznog poslovnog prostora u Ulici Nikole Tesle na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je rekao da nakon tog incidenta nije bilo povrijeđenih lica.

Fena/Srna/Informer.ba