Crna hronika Udarno Vijesti

I. Sarajevo: Policajac tražio plazmu TV da ne piše prekršajni nalog

Policijska stanica Istočno Sarajevo podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv svog službenika E.Ž. zbog osnova sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Radnik DOO ‘Skuter’ čiji su inicijali S.S. prijavio je ovog policajca da ga ucjenjivao zbog nepropisnog parkiranja službenog vozila u novembru 2010, tražeći da mu po povoljnoj cijeni nabavi plazma televizor, a zauzvrat mu neće pisati prekršajni nalog, koji za fizičko lice iznosi 400 KM a za pravno lice 750 KM.

S.S. je u izjavi naveo da ga je policijac E.Ž. vrlo često pozivao mobilnim telefonom i ucjenjivao, nakon čega je on kupio plazmu TV i dva parfema i predao mu ih.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca i naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Sokolac, te u saradnji sa Policijskom upravom Novi Grad, u Ulici Numan Paše Ćuprilića u Sarajevu izvršen je pretres stana E.Ž. i pronađeni su ovi predmeti, za koje postoji osnovana sumnja da potiču iz krivičnog djela, odnosno da su pribavljeni zloupotrebom službenog položaja.

U okviru realizacije Projekta “Borba protiv korupcije” koji je pokrenut 2007. godine, CJB Istočno Sarajevo nastaviće sa preduzimanjem pojačanih aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela koja sadrže koruptivne elemente.

Centar koristi priliku da ukaže na veoma važnu ulogu i ostalih segmenata društva, te poziva građane da se uključe u borbu protiv korupcije jer je za uspješno suprotstavljanje ovom problemu potrebna obostrana saradnja i povjerenje.

Broj na koji građani mogu da prijave koruptivne radnje i korumpirane pojedince je besplatan i anoniman 061/219 – 300 ili skraćeni 122.

 

Srna/Informer.ba