BiH Udarno Vijesti

Ibran Mustafić: Uradit ću nešto 11. jula o „čemu će se pričati”

Ibran Mustafić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja „Majke Srebrenice”, tvrdi da će se 11. jula na jarbolima u Memorijalnom centru „Potočari” vijoriti ratne zastave Armije BiH i da će cijelim kompleksom dominirati poruke da je „Republika Srpska genocidna tvorevina koju treba ukinuti”.

Mustafić kaže da će svakog, kome bi palo na pamet da tu podigne četničku zastavu, masa od 100.000 ljudi sigurno rastrgnuti na sitne komade.

Sam sebi spremio lisice

Mustafić u svojim prijetnjama ide i korak dalje, tvrdeći da će na predstojećoj komemoraciji uraditi nešto „o čemu će se pričati”, a u čemu je bio spriječen prošle godine kada ga je uhapsila SIPA, čije je pripadnike pljuvao i vrijeđao pokušavajući da se probije u Memorijalni centar.

”Niko na ovom svijetu neće me zaustaviti u namjeri da predstojeću komemoraciju u Potočarima obilježim onako kako ja smatram da je prikladno za odavanje počasti žrtvama genocida. Imam podršku brojnih istomišljenika i više niko ne može da nam zabrani da predstojeću komemoraciju obilježimo onako kako mi hoćemo! Prošle godine su me uhapsili na ulazu u Potočare, ali neka pokušaju da to urade i za nekoliko dana. Ako neko želi cirkus, imaće ga. Već sam im obezbjedio i lisice u koje će me okovati da se ne muče oni kojima smeta moj stav o ovoj nakaradnoj državi i njenoj još nakaradnijoj vlasti’‘ – poručuje Mustafić, ne želeći da otkriva šta tačno sprema za 11. juli.

Inače, Komunalna policija iz Srebrenice u julu prošle godine protiv Mustafića je podnijela prekršajnu prijavu Osnovnom sudu, jer se oglušio o njihova naređenja da ukloni natpise u Potočarima.

 

Informer.ba