Politika Vijesti

Igor Radojičić: BiH nije ekskluzivno zemlja samo jednog naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da Stranka demokratske akcije neće da shvati da BiH nije ekskluzivno zemlja samo jednog naroda i da danas nije 1991. godina.

“Niko, prema tome ni SDA, pa ni jedan konstitutivni narod pojedinačno, nema ekskluzivno pravo na ovu zemlju i niko nikome ne može takve stvari poručivati. Niko ovdje nije došao i niko ovdje nije stranac i tuđi, već su ovdje domaći i Srbi i Hrvati i Bošnjaci i ovo nije ekskluzivna zemlja samo jednih”, rekao je Radojičić komentarišući jučerašnje saopštenje SDA u kojem poručuju da “oni kojima se BiH ne sviđa mogu da je napuste” i da “BiH ne može biti dio Velike Srbije`, već može biti samo velikog belaja”.

Radojičić je istakao da je međunarodni i domaći ambijent u 2011. godini sasvim drugačiji nego 1991. godine, te da i međunarodna zajednica shvata da nema ekskluzivnog prava niti jedne stranke, niti jednog naroda na ovu zemlju.

“Prema tome, svaki od naroda ima svoje pravo i ima pravo da iskaže svoje mišljenje i svoj stav i niko drugi mu ne može naturati svoju volju”
, rekao je Radojičić.

On je ocijenio da je retorika u saopštenju SDA gotovo identična retorici iz 1991. godine, te da mu se čini kao da su uzeli i iskopirali neki tekst iz te godine.

Srna/Informer.ba