Crna hronika Udarno Vijesti

Incident u Zenici: Policajac napao osiguranje bolnice

Neidentificirana osoba prekjučer oko devet sati nasrnula je, uz uvrede i prijetnje, na radnike osiguranja Kantonalne bolnice Zenica. Prema izjavama radnika osiguranja, mlađi muškarac koji je radniku Izetu D. pokazao službenu iskaznicu MUP-a želio je svojim “mercedesom” ući u krug bolnice, ali je obaviješten da kao civil može ući besplatno do deset minuta, dok je za duži boravak obavezan platiti parking kartu od dvije KM, što je procedura koja se u ovoj ustanovi provodi godinama.

” Po izlasku, nakon zadržavanja od četrdesetak minuta, fizički je nasrnuo na radnika osiguranja na izlaznoj kapiji, da bi nakon uvreda i prijetnji došao ponovno na ulaz i nastavio vrijeđati drugog radnika. Služba osiguranja bolnice pozvala je Policijsku stanicu Crkvice, a oni su službenu zabilješku napravili tek oko podneva, zbog navodne zauzetosti drugim uviđajima” – rečeno nam je u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U MUP-u ZDK potvrđeno nam je da je “zaprimljena prijava o drskom ponašanju” osobe koja se predstavila kao policajac, te da je istraga i utvrđivanje okolnosti i identiteta osoba u toku. Iz policije navode da nema informacija da se desio fizički napad, ali da će, u svakom slučaju, biti analizirani snimci nadzornih kamera Kantonalne bolnice, koje su zabilježile događanja na obje kapije.

 

Avaz/Informer.ba