Crna hronika Udarno Vijesti

Indijska konoplja u Domaljevcu pobrana do dolaska policije

Inspektori Kantonalnog MUP-a Orašje u rejonu sela Domaljevac u domaljevačko-šamačkoj općini pronašli su oranicu s koje je malo prije toga ubrana indijska konoplja.

Pronašli smo tragove koji nesumnjivo pokazuju da je na polju bila zasađena indijska konoplja. Međutim, uzgajivač za kojim tragamo preduhitrio nas je i uspio ubrati ovogodišnji urod biljke, ali to za nas ne znači da je kraj priče. Naprotiv, vodimo opsežnu istragu” – kažu iz MUP-a.

Isti izvor kaže da očekuju pomoć građana kako bi uzgajivača otkrili i uhapsili. Ovo je treći po redu zasad indijske konoplje koji su u protekla četiri dana otkrili inspektori Sektora kriminalističke policije Kantonalnog MUP-a Orašje. U ranije dva otkrivena, u rejonu Obrovaca i Starih Sela u Boku kod Orašja, policajci su pronašli, a nakon toga i oduzeli 183 stabljike indijske konoplje. Na jednoj od mini plantaža uzgajivači su koristili moderni sistem navodnjavanja “kap po kap“. Droga je bila zasađena na dijelu oranice između kukuruzišta i visokog korova. Na toj oranici inspektori su pronašli oko 150 stabljika navedene biljke.

Zbog sumnji da su uzgajali indijsku konoplju uhapšena su braća Ivica (36) i Marko K. (47) iz sela Bok. Nakon završene istrage stariji brat je pušten da se brani sa slobode, dok je mlađi zadržan u pritvoru.

 

Avaz/Informer.ba