Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Internet im važniji od vode, a Facebook od tuširanja!

Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je Britancima najvažnije – sunce, dok se internet nalazi na drugom mjestu!

Šta vam je važnije – voda za piće ili internet? Da morate da birate čega biste se odrekli – Facebooka ili tuširanja?

Zanimljivo istraživanje pokazalo je šta je stanovnicima Velike Britanije važnije. Iako su odgovori na ova pitanja logični i normalno da bez vode ne možemo da živimo, a ni bez tuširanja, ovo istraživanje sprovedeno među tri hiljade odraslih pokazalo je da stvari baš i nisu tako logične.

U nedavno sprovedenom istraživanju London Science Museuma o pedeset stvari bez kojih ljudi ne bi mogli da žive, većina njih je stavila internet ispred vode za piće, dok im je tuširanje tek na 13 mjestu – iza Facebooku, e-maila i (pametnih) telefona.

Zanimljivo je da se na prvom mjestu nalazi – sunce, odnosno, sunčani dani, što i ne čudi s obzirom da je Britanija poznata po kišnom vremenu. Na drugom mjestu nalazi se internet, na trećem voda za piće, a na visokom petom mestu Facebook.

Od ostalih zanimljivosti s ove liste 50 stvari izdvojićemo da se e-mail nalazi na osmom mjestu, puštanje vode u WC-u na devetom, a mobilni/pametni telefoni na desetom, prenosi Dnevnik.hr.

Ispred tuširanja Britancima je važnija i kafa, odnosno čaj, a zanimljivo je da se na listi stvari bez kojih ne mogu na 22 mjestu nalazi Google, a tek na 23 automobil.

Laptop zauzima 26 poziciju, televizori 31, iPod 37, a među zadnjih deset stvari nalaze se i Nintendo Wii, iPad te, na posljednjem mjestu – Twitter.

 

Informer.ba