Politika Udarno Vijesti

Inzko: Ekonomija mora biti prioritet za sve nivoe vlasti

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i predstavnici Spoljnotrgovinske komore /STK/ BiH naglasili su tokom današnjeg sastanka da ekonomski oporavak treba biti shvaćen kao ključni prioritet za sve nivoe vlasti.

“Imenovanje novog Vijeća ministara je donijelo sa sobom dozu nade i optimizma. Posebno me ohrabruje što je predsjedavajući Vjekoslav Bevanda stavio naglasak na evropske integracije i ekonomiju, uključujući usvajanje budžeta za 2012. godinu, kao ključne prioritete vlasti”, naglasio je Inzko.

On je pozvao odgovorne vlasti da hitno preduzmu konkretne mjere kako bi se zaustavio negativan trend i stimulisao ekonomski napredak, istakavši da se te mjere moraju preduzeti u konsultacijama sa poslovnom zajednicom, uključujući Spoljnotrgovinsku komoru BiH.

“Predstavnici poslovne zajednice mogu najbolje govoriti o situaciji na terenu i zagovarati značajne promjene. Oni su pouzdan i vrijedan partner vlasti”, zaključio je visoki predstavnik.

Prilikom posjete Spoljnotrgovinskoj komori BiH, Inzko se sastao sa predsjednikom Komore Brunom Bojićem i potpredsjednicima Veselinom Poljaševićem i Amirom Zukićem, saopšteno je iz OHR-a.