Izdvojeno Politika Vijesti

Inzko/Burton: Međunarodna zajednica u BiH je jedinstvena

Međunarodna zajednica će djelovati na koordiniran i efikasan način da pomogne Bosni i Hercegovini da napreduje na putu prema Evropi, obavezali su se danas visoki predstavnik Valentin Inzko i novi šef Misije OSCE-a u BiH Fletcher Burton, saopštio je OHR.

“Drago mi je što ću sarađivati sa visokim predstavnikom i našim kolegama iz međunarodne zajednice. Pomoći ćemo BiH u prevazilaženju sadašnjih i budućih izazova”, rekao je ambasador Burton.

“Dao sam svoja uvjeravanja visokom predstavniku da je cilj Misije OSCE-a i dalje da pomogne osigurati da ova zemlja može ispuniti očekivanja svojih građana”, dodao je.

Tokom ovog sastanka, visoki predstavnik Inzko i šef Misije OSCE-a Burton razgovarali su o državnim institucijama BiH, te neophodnim reformama kojima bi se ojačala vladavina prava, modernizirao obrazovni sistem BiH i oporavila sve slabija privreda ove zemlje.

“Međunarodna zajednica u Bosni i Hercegovini je jedinstvena i nastaviće pomagati ovoj zemlji“, rekao je visoki predstavnik Inzko, prenosi Onasa.

“Sada je vrijeme da politički lideri BiH pokažu da su opredijeljeni da ovoj zemlji osiguraju dobrobit u sadašnjosti i dobre izglede za budućnost, tako što će formirati državnu vladu i krenuti na posao“, dodao je.

 

Informer.ba