BiH Izdvojeno Vijesti

Irma ostavila posljednju poruku na Facebooku: “Čiča miča, gotova priča”

Uzrok misteriozne smrti Irme Aljević (21), kćerke sarajevskog glumca Harisa Aljevića Gige, ostat će još izvjesno vrijeme nepoznanica.

Doktor koji je izvršio obdukciju Irminog tijela, Nermin Sarajlić,  izjavio je da postoji više razloga na koje on sumnja da su prouzrokovali naglu smrt, ali da ne želi za sada da govori o njima. Uzorke tkiva i krvi je poslao na dodatnu analizu, na koju se čeka i po nekoliko sedmica, i tek tada će moći sa sigurnošću reći o uzroku smrti.

Istakao je da  na tijelu nema znakova nasilja.

Irma je, navodno, dva dana ležala mrtva u porodičnoj kući, sve dok je u nedjelju navečer nisu pronašli roditelji i policija. Otac Haris, inače poznat po ulogama u humorističkoj seriji “Nadrealisti”, bio je sa suprugom Svetlanom i mlađom kćerkom Hanom u Afganistanu.

Nakon što im se Irma nije javljala na telefon, oni su se vratili u Sarajevo i uz pomoć policije povalili u kuću.

Njena posljednja poruka na zidu Facebook profila (objavila je 29. decembra), bila  je “Čiča miča, gotova priča” koja je stajala uz ljubavnu pjesmu “Prebačaj” grupe “KZU ole ole & PZU oje oje”.

Iste večeri dopisivala se s prijateljima i šalila.

Jedan od njenih prijatelja Damir Pirija rekao je da je Irma četiri dana prije smrti prekinula vezu sa dečkom Damirom Ličinom. Zvao ju je da slavi sa snjima Novu godinu ali se ona nije pojavila. Pored nje su nađeni i uključen Facebook i čokolada na stolu – tvrdi Damir Pirija.

On, međutim, isključuje mogućnost da je razlog smrti bio ljubavni problem.

”Ne vjerujem da bi ona digla ruku na sebe! Mislim da je uzrok smrti bio zdravstveni problem. Koliko ja znam, prije više od godinu trebala je raditi neke pretrage vezane za pluća, međutim, to nije nikad uradila” – objašnjava Pirija.

Bivši dečko Irme na telefonski poziv nije želio razgovarati na ovu temu samo je kratko rekao:

”Jesam bio nekad njen momak! To me ne interesira” – rekao je Ličina.

Uplakani otac

”Ne znam šta da vam kažem! Kuća je puna ljudi, vama velika hvala što se interesirate za moju porodicu. Mojoj supruzi, kćerki Hani i meni ostalo je samo još da tugujemo i da ispratimo našu Irmu” – rekao  je Irmin otac.

Irma je bila druga godina Pravnog fakulteta u Sarajevu i nedavno je dobila stipendiju. Spremala se za odlazak u Beč, gdje je trebala nastaviti studij. Od ponedjeljka je Irmina Facebook stranica preplavljena izrazima saosjećanja s porodicom i žalom za Irmom.

Dženaza rahmetli Irmi Aljević bit će klanjana danas u 12 sati, nakon podne-namaza, u džamiji Stara Breka na Podhrastovima. Nakon toga će u 13.45 sati biti sahranjena na gradskom groblju Bare.

 

Informer.ba