Svijet Vijesti

Islam i EU su najveća opasnost za Europu i Švajcarsku

Poslanik Narodne partije u švajcarskom Parlamentu Oskar Frajzinger ocijenio je da su islam i Evropska unija najveće opasnosti, kako za njegovu zemlju, tako i Evropu, i preporučio Srbiji da ne ulazi u EU.

Srbi još pružaju otpor, ali ako uđe u EU – gotovo je. To je SSSR bez gulaga u koji više niko ne vjeruje“, rekao je Frajzinger za frankfurtske “Vesti”.

Govoreći o izvještaju Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, koji je švajcarski Parlament podržao u neubičajenoj tišini, bez debate, iako su mediji otvorili teška pitanja na račun diplomatije Berna, Frajzinger je rekao da je Martiju čestitao na hrabrosti, iako je na sasvim različitoj političkoj poziciji od njega.

Podsjetivši da je Švajcarska od afere sa bankom UBS vezana ugovorom sa Amerikancima, Frajzinger je rekao da se zbog toga nastavlja sa održavanjem mita o “zlim Srbima i veoma dobrim Kosovarima“, koji je veoma praktičan za Amerikance, jer opravdava njihove ratove koje su vodili na Balkanu.

Nijedan američki general nije nikada bio na sudu ni zbog Drezdena, ni zbog Vijetnama. Ne kažem da su Srbi ‘bijeli’, a drugi crni, ali taj međunarodni sud – to je pravda pobjednika“, istakao je Frajzinger.

Frajzinger, koji je međunarodnu pažnju privukao pokrenuvši referendum o zabrani izgradnje minareta, ističe da nema ništa protiv muslimana, ali da ima protiv islamske dogme.

Šerijat je nespojiv sa pravnom državom i nisam ja taj koji to kaže, to kaže Evropski sud za ljudska prava u presudi iz 2002. godine, crno na bijelo“, rekao je Frajzinger.

 

Srna/Informer.ba