Region Vijesti

Ispitati Mladića u vezi sa ubistvom gardista

Hapšenje Ratka Mladića moglo bi da pomogne u rasvjetljavanju  slučaja ubistva gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića u kasarni na Topčideru pod uslovom da se on sasluša, kaže za “Blic” advokat Predrag Savić , zastupnik porodica ubijenih gardista.

Advokat Savić kaže za “Blic” da bi nadležni organi trebalo da ispitaju Mladića  prije izručenja Haškom.

“Mladić treba da odgovori na pitanja da li je on ili neko od njegove pratnje bio u kasarani u 5. oktobra 2004. godine kada su vojnici ubijeni”, kaže on i ističe da je hapšenje Mladićaprilika da se dobiju odgvori na neka pitanja koji bi mogli da posluže u daljoj istrazi.

Advokati porodica su najavili i podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu, zbog kršenja prava na pravično suđenje u razumnom roku kada je u pitanju slučaj Topčider.

Advokati u saopštenju podsjećaju da je prošlo 18 mjeseci kako je odbijen “nepotrebni i neshvatljiv” predlog Tužilaštva za dopunsko saslušanje pojedinih vještaka, ali i da se dalje od toga nije otišlo.

Oni su istakli da se ne postupa po zahtjevima za sprovođenje istrage protiv odgovornih u gardijskoj brigadi koji nisu preduzeli neophodne mjere obezbjeđenja vojne jedinice, niti, u postupku protiv tadašnjeg sudije Vuka Tufegdžića zbog nesavesnog rada prilikom sprovodjenja istrage.

 

Informer.ba