Crna hronika Udarno Vijesti

Ispovijest silovane žene od strane Dragana Paravinje

Progovorila je jedna od žrtava vozača Dragana Paravinja, koji je danas uhapšen u Donjim Sđevićima, a tražen je zbog silovanja u dvije države i nestanka Drnišanke Antonije Bilić.

Naježim se kad se sjetim te večeri u novembru 2000. Muškarac kojega sam znala iz viđenja, presreo me po mraku na ulici i ugurao u automobil. Pakao i dramu koju sam tada preživjela nikada neću i ne mogu zaboraviti. Danas, dok ga jure po Bosni, ponovno preživljavam tadašnje traume”, ispričala je za “Blic”37-godišnja žena iz Srijema koju je Paravinja pokušao silovati prije 11 godina.

Prema njezinim riječima, to je bio najmučniji događaj u njezinom životu. Kasno navečer vraćala se s posla u Novoj Pazovi. U to vrijeme bile su restrikcije struje i do autobusne stanice hodala je mračnom ulicom.

“Jednog trenutka neko mi je prišao s leđa, stavio ruku na usta i u trenutku ugurao u automobil, Noge su mi se odsjekle, čula njegov glas: “Nemoj brinuti, znam tko si, odvest ću te kući”. Bila sam u šoku, nisam znala što da kažem i učinim jer sam odmah pomislila na obitelj i to da zna ko sam. Odmah mi je rekao da ga moram milovati po tijelu, po genitalijama. Zaprijetio mi je da će u suprotnom, ako pokušam pobjeći, skrenuti s puta i silovati me – ispričala je 37-godišnjakinja.

Desetak minuta napadač ju je vozio i tjerao da ga dira po tijelu. Tvrdi da se cijelo vrijeme trudila zapamtiti što više detalja iz automobila, čije je zadnje sjedište bilo zatrpano raznim stvarima. Trudila se zadržati prisebnost te je jedan papir sakrila u sjedište kako bi poslije uhićenja policija imala dokaz da je bila zlostavljana u tom automobilu.

Iznenada je počeo kočiti. Vidjela sam da na putu stoji kamion. Kočio je da bi ga zaobišao. Gledao je kroz prozor jer je iz drugog pravca dolazio kombi pa nije mogao zaobići kamion. Iskoristila sam taj trenutak, napipala ručku, otvorila vrata i istrčala iz auta. Pobjegla sam osvrćući i pokušavajući zapamtiti broj tablice i model automobila”.

Uspjela je pobjeći, pokušaj silovanja je odmah prijavila policiji i ispričala sve detalje.

U policiji su joj pokazali fotografije muškaraca koji su već privođeni zbog seksualnog napastvovanja. Odmah je prepoznala čovjeka koji ju je napao. Paravinja je ubrzo optužen.

“Na suđenju je djelovao povučeno, odavao utisak mirnog i plašljivog čovjeka. Govorio je: “Žao mi što joj se to dogodilo, ali ja nemam veze s tim.” Zapravo, to je jedino što je rekao, ostalo je pričao njegov advokat. Supruga optuženog Paravinje je uvjek bila u sudnici, a kada su ga uvodili na vrata za optužene, pritrčala bi mu i grlila ga, piše Jutarnji list

 

Informer.ba