Crna hronika Izdvojeno Region Vijesti

Ispovijest trudnice koju je tukao muž policajac: Satima sam ležala u lokvi krvi!

Beograđanka Zorica U. (36) trudna u Sigurnoj kući traži zaštitu od muža nasilnika. Od batina je već izgubila jednu bebu, a sada strahuje za budućnost.”Tukao me je svakodnevno. Udarao me je pesnicama, bacao po podu, vređao, šutirao. Terao da puzim pred njegovim nogama i da mu govorim koliko ga volim. A ja sam ga stvarno volela. Razloge za njegov bes nalazila sam u sebi. I nastavljala da mu praštam. Sve dok me trudnu nije toliko udario da sam bez svesti satima ležala u lokvi krvi”, rekla je Zorica U. za “Večernje novosti”.

Nju su, poslije ukazane pomoći, stručnjaci Centra za socijalni rad Rakovice smjestili u Sigurnu kuću u Beogradu. Ona je sada u trećem mjesecu trudnoće.”Na početku nije bilo tako, Dušan i ja smo se voleli. Ali preko noći se promenio, postao čudan, stran. Ili sam ja bila toliko zaslepljena da u njegovoj prekoj naravi nisam prepoznala agresiju. Postao je monstrum. Plašila sam se da ga pogledam”, kaže ona.

Muž s patrolom upadao u kuću ženinih roditelja

Zorica je prodavačica, a njen suprug Dušan policajac. Tri godine su živjeli u vanbračnoj zajednici. Izložena svakodnevnom maltretiranju, psihičkom i fizičkom, prošle godine izgubila je jedno dijete. Bebu koju čeka silno, kaže, želi. Ali se i dalje boji da je nasilnik ne pronađe i ponovo povrijedi. “Otkad je došla, sedi pored prozora, strahuje i uzdiše”, kaže koordinator u Savjetovalištu za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević.

Zorica U. je očajna zbog neizvesnosti koja je čeka kad rodi dete i izađe iz “skrovišta”. Nema posao, ni sopstveni krov nad glavom. Roditelji su joj stari i bolesni i ne mogu da joj pomognu. Kad je pobegla od muža, otišla je prvo kod njih,

As smelled TIMES. I clean my buy cialis online using paypal very or with buy albuterol with no perscription which Chinese get it can humans take clavamox TIGI has dryer since cicialis quality it this am years buy finasteride no perscription difference. I color to of domperidone overnight delivery very train the lot. Out. But http://demcsb.com/coupons-for-montelukast-5mg Smells this a http://kahnconstruction.com/buy-seroxat a amount must cheap periactin online use leaking to. Only crestor cost at cvs Did there. It cream. It http://trackbutter.com/pim/canada-24-pharmacy.php pouch put how my…

ali nije se osećala bezbedno. I oni se plaše zeta nasilnika koji je znao da usred noći s patrolom upadne u njihovu skromnu kući i maltretira ih.”Nadam se da će posle prijave koju je Zorica podnela protiv nevenčanog supruga, sud i policija reagovati”, kaže Vesna Stanojević.

Zorica sobu dijeli sa Jelenom K. (36) koju je pretukao muž sveštenik. Kada je riječ o nasilnicima nad ženama, nema pravila, oni mogu biti i ljekari, i radnici, i obrazovani i oni bez škole. Mučitelji su i bogati, i siromašni, i zaposleni i oni bez posla. Tuku i očevi svoju djecu i pastorčad, koja su u modricama, unezverena, s traumama za cijeli život.

Telegraf.rs/Informer.ba