BiH Udarno Vijesti

Ispraćeni posmrtni ostaci 111 Prijedorčana ubijenih na Korićanskim stijenama

Posmrtni ostaci 111 Prijedorčana ubijenih u agresiji na BiH, a ekshumiranih na Korićanskim stijenama i više grobnica u Prijedoru, danas su iz Kozarca ispraćeni na sedam lokalnih grobalja na kojima će tokom dana biti sahranjeni.

Vjerski obred predvodio je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, koji je pozvao udruženja stradalih da ne optužuju, već da se organizuju i izvrše pritisak da se na nivou BiH donese “rezolucija o genocidu, zakon o osudi genocida i zakon o krivičnom djelu za one koji negiraju genocid”.

Htjeli bismo poručiti onima koji govore da su se promijenili, da se nisu promijenili jer nam govore da nemaju povjerenja u nas zato što smo muslimamni i da ne može suditi sudija musliman i podsjećaju nas na onu tešku riječ da su muslimani genetski kvarni, a ona nije tako davno izrečena. Mislili smo da će se s vremenom mijenjati, ali gore od toga je što negiraju istinu o genocidu ili ga relativizuju ili ga na drugi način tumače“, rekao je Cerić.

Današnjem ispraćaju, osim porodica, rodbine, prijatelja i vjerskih službenika, prisustvovao je i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić.

 

Srna/Informer.ba