Crna hronika Udarno Vijesti

Ispratio unuka u školu zatim se objesio

U svom stanu na četvrtom spratu zgrade u ulici Teritorijalne odbrane u centru Srebrenika samoubistvo vješanjem izvršio je 70-godišnji penzioner Đulejman Glumčević zvani Đulaga. Samoubistvo je počinio u vrijeme dok su njegov sin i snaha bili na poslu, a prije nego što se odlučio na ovaj tragični čin Glumčević je iz stana u školu ispratio svog unuka.

Nakon toga izašao je na zatvorenu terasu, gdje je sebi prekratio život vješanjem za uže koje je prethodno zavezao za jednu od metalnih šipki. Kako smo saznali od okupljenih komšija, obješeno tijelo na terasi primijetila je jedna od stanarki zgrade, koja je pozvala policiju.

Ubrzo su na lice mjesta stigli srebrenički vatrogasci i ekipa Hitne službe Doma zdravlja Srebrenik, koja je, nažalost, mogla samo konstatirati da je 70-godišnji penzioner već mrtav.

S obzirom na činjenicu da je živio zajedno sa sinom i snahom s kojima se, prema priči komšija, izuzetno dobro slagao te da iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, ostaje nejasno zbog čega je ovaj mirni i povučeni penzioner sebi prekratio život. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik.

 

Avaz/Informer.ba