Crna hronika Udarno Vijesti

Istraga čedomorstva u Foči: Ubila novorođenče jer je silovana!?

Dvadesettrogodišnja Nermina Bajrović, koja je osumnjičena za čedomorstvo, u ponedjeljak je prilikom saslušanja u CJB Istočno Sarajevo izjavila da je tek rođenu bebu ubila jer je u januaru silovana u Sarajevu.

Prema nezvaničnim podacima, Bajrovićeva je izjavila da ju je ispred jedne diskoteke u Sarajevu u januaru silovalo više osoba. Međutim, ona je odbila reći u kojoj se diskoteci to desilo, kako bi se pokušali pronaći i izuzeti snimci videonadzora. Također, nije željela navesti ni ko su osobe koje su je silovale, piše Oslobođenje.

Organi istrage ukazuju da je čudno što je navodno oštećena tek nakon poroda i ubistva novorođenčeta policiji prijavila silovanje.

Bez lokacije na kojoj se to desilo, datuma kada je navodno silovana, te identiteta silovatelja, rad policije svodi se na traženje igle u plastu sijena. No, i pored toga, policija će pokušati utvrditi šta se zaista desilo.

Jučer se nije mogla dobili potvrda da li je došlo do saradnje policajaca Istočnog Sarajeva i Sarajeva s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja, piše Oslobođenje.

Bajrovićeva je skrivala trudnoću od ukućana i poznanika, govoreći da joj se stomak povećao zbog želučanih tegoba(?!), i da su joj ljekari rekli da joj se pomjerio želudac.

U subotu se porodila u fočanskom selu Zamošten, a potom ubila novorođenče i bacila ga u poljski WC.

Nakon čedomorstva ona se, navodno, pokušala ubiti dok je ležala u fočanskoj bolnici, tako što je jednoj medicinskoj sestri pokušala oteti makaze kojima bi sebi oduzela život.

Organi istrage ukazuju i na to da je Bajrovićeva na jednoj od društvenih mreža na internetu postavljala pjesme i tako slala dvosmislene poruke. Pored pjesme čiji je naziv “Rodiću ti sina”, tu je i pjesma pod naslovom “Umrijeću zbog tebe” i slične.

 

Informer.ba