Region Vijesti

Ivica Dačić: Zemunski klan više ne postoji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je španska policija u Valensiji u jednom restoranu uhapsila Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića.

Nakon jučerašnjeg hapšenja Vlade Milisavljevića zemunski klan više ne postoji. To je veliki uspeh našeg bezbednosnog sistema“, rekao je Dačić i čestitao svim pripadnicima MUP-a Srbije, kriminalističke policije, tužilaštva i njihovim španskim kolegama na odlučnoj saradnji i dobro završenom poslu.

Dačić navodi da je kod Luke Bojovića prilikom hapšenja pronađen litvanski pasoš.

Kada je dao pasoš španskoj policiji, oni su mu rekli `Ovo niste vi – vi ste Luka`“, rekao je Dačić i dodao da Bojović i trojica sa njim juče uhapšenih nisu pružali otpor.

Dačić kaže da se Bojović već duže vrijeme, prema saznanjima španske policije, nalazio u njihovoj zemlji i postoje sumnje da se i tamo bavio krivičnim djelima, što će pokazati istraga.

Narednih dana, rekao je Dačić, počinju saslušanja, a proces ekstradicije u Srbiju policija će, kao i do sada, obaviti bez ikakvih problema.

Dačić je danas uručio nagrade pripadnicima odreda Žandarmerije koji su 7. februara spriječili bjegstvo članova “zemunskog klana” Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz zatvora u Specijalnom sudu u Beogradu. On je žandarmima predao plakete i novčane nagrade.

“Najbitnije je da je bjegstvo spriječeno, a mi smo imali nagovještaje da bi se tako nešto moglo desiti, pa je bio pojačan oblik žandarmerijskog nadzora zatvora u Specijalnom sudu“, rekao je Dačić.

On kaže da će biti analizirani svi sistemi bezbjednosti i da će istraga pokazati da li je bilo pomoći i koja su to lica učinila.

Dačić je prethodno izjavio da je ponosan što su za vrijeme njegovog mandata pohapšeni gotovo svi članovi “zemunskog klana”.

Španska policija je juče oko 17.00 sati u Valensiji uhapsila četiri lica za koje se osnovano sumnjalo da su Luka Bojović zvani “pekar”, Vlada Milisavljević zvani “Vlada budala”, Siniša Petrić zvani “Zenica” i Vladimir Mijanović zvani “zuba”.

 

Srna/Informer.ba