Region Udarno Vijesti

Ivo Lučić: Ozbiljno prijeti novi rat Hrvata i Bošnjaka!

Bivši obavještajac na promociji Praljkove knjige pozvao na velik oprez.

Nekadašnji šef Tuđmanove tajne službe, a danas naučni saradnik Hrvatskog instituta za povijest Ivo Lučić upozorio je ovih dana da je moguć novi rat Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

I to ne za deset ili dvadeset godina, nego vrlo brzo. ” Nije pitanje je li se mogao izbjeći sukob s Bošnjacima muslimanima devedesetih, nego je pitanje može li se izbjeći sukob s Bošnjacima u skoroj budućnosti”?

Pozivi na pravdu

Mislim da može, ali samo ako tu opasnost ozbiljno shvatimo. Jer, mobilizacija je već na djelu. Svi koji možete gledati dnevnike Hayata i Federalne televizije vidite da oni redovito počinju s masovnim grobnicama, ubijenom djecom, žrtvama koje pozivaju na pravdu i osvetu – rekao je dr. Lučić.

Lučić je to rekao na promociji knjige generala Slobodana Praljka o napadima Armije BiH na HVO od 1992. do 1994. Od 2004. kad je Haaški sud podigao optužnicu za zločine u Herceg-Bosni, Praljak je objavio 18 knjiga u vlastitoj nakladi. Lučić je bivši šef hercegovačkog ogranka HIS-a, Hrvatske izvještajne službe, koju je vodio Miroslav Tuđman. Bivši obavještajac posljednjih se godina posvetio akademskoj karijeri,piše Jutarnji list.

 

Informer.ba