Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Izbo konobaricu i goste

Četiri osobe su teže povrijeđene u masovnoj tuči koja se dogodila u nedjelju uveče u ugostiteljskom objektu “San” u Bužimskom naselju kod Sanskog Mosta.

Kako  je Nezavisne potvrđeno, Tarik Hodžić (29) iz Donjeg Kamengrada je nožem nanio teške povrede opasne po život Ahmetu Heldiću (36) i Nermini Rekić, gostu i konobarici u ovom lokalu, dok su Elvis Hamulić (30) i Hasan Aldžić (48) prošli sa ozljedama koje ne ugrožavaju njihove živote.

Teško povrijeđeni odmah su zbrinuti u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, gdje im je ukazana prva pomoć, dok su Heldić i Rekićeva potom odvezeni u Univerzitetsko-klinički centar (UKC) u Banjaluci.

Nezvanično, do masovne tuče je došlo kada je Hodžić fizički, a potom i nožem napao konobaricu s kojom je navodno bio u vezi, te je ubo u predjelu lijevog plućnog krila.

U zaštitu konobarice su potom stali ostali gosti u lokalu koji su željeli razoružati napadača.

U općem metežu i tuči koja je potom nastala napadač je koristio nož s bokserom, kojim je, prema riječima očevidaca, rukovao nevjerovatno vješto, te svim navedenim osobama nanio teške ozljede.

Pripadnici policije su, nakon što su pozvani na lice mjesta, uhapsili napadača i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.

Na lice mjesta izašla je kantonalna tužiteljica Vildana Dedić i kriminalistički inspektori koji su obavili uviđaj.

Zanimljivo je kako je Hodžić lice poznato policiji po nasilničkom ponašanju, a prije dvije godine ispred ugostiteljskog lokala “Palaco” također je jednoj osobi nanio teške tjelesne ozljede nožem. Prema nezvaničnim informacijama, Hodžić je izjavio kako je sve ovo uradio zbog ljubavi.

Iz UKC Banjaluka danas je saopšteno da je teško povrijeđeni A.H. dovezen vozilom Hitne pomoći oko 3.45. Nakon pregleda konstatovano je da je pacijent zadobio ubodne rane u predjelu stomaka, grudnog koša i vrata.

“U toku su dijagnostičke procedure nakon kojih će pacijent biti operativno zbrinut. Dalje prognoze su neizvjesne i pacijent će nastaviti liječenje u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje”, navodi se u saopštenju iz UKC Banjaluka. Juče nismo uspjeli saznati kakvo je zdravstveno stanje Rekićeve, pišu Nezavisne.

 

Informer.ba