Politika Vijesti

Izbori u Travniku: Do 15.00 sati glasalo 15,8 odsto glasača

Do 15.00 sati na prijevremene izbore u Travniku za načelnika općine odazvalo se 6.646 glasača ili 15,08 posto, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Juros u 07.00 sati otvoreno je 66 biračkih mjesta i s radom su počela 3 mobilna tima, a pravo glasa ima ukupno 44. 336 birača.  Od toga je 260 birača registrovano da glasa putem pošte.

Na glasačkom listiću su imena dva kandidata za načelnika  Admir Hadžiemrić (SDA) i Admir Arnautović (SDP).

Općinska izborna komisija Travnika akreditovala je 95 posmatrača političkih stranaka – 80 posmatrača SDP-a i 15 posmatrača SDA.

U toku je izborna šutnja koja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno večeras do 19.00 sati.

U 20.00 sati CIK će saopćiti  podatke o odzivu birača, dok će  prvi preliminarni rezultati biti objavljeni u 22.30 sati  na internet stranici www.izbori.ba.

“Izbori će se održati na istim  biračkim mjestima kao i na prethodnim izborima saglasno odluci Opštinske izborne komisije, a biračka mjesta za glasanje se mogu provjeriti u mjesnim zajednicama i šalteru opštine Travnik”, saopšteno je iz Pres centra opštine Travnik.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Travnik raspisani su nakon što je Tahir Lendo imenovan za premijera Srednjobosanskog kantona.

 

Srna/Fena/Informer.ba