Crna hronika Vijesti

Izjašnjenje razbojnika koji su usmrtili Zinetu Krasnić

U Kantonalnom sudu Sarajevo za četvrtak, 7. juli, zakazano je ročište na kojem će se Nermin Hadžović (21) iz Sarajeva, Salem Šalaka (22) iz Trebinja i Edin Krasnić (40) iz Sarajeva, optuženi za razbojništvo kada je u martu ove godine ubijena Zineta Krasnić (57), izjašnjavati o krivici, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić.

Trojica optuženih prvobitno su bila osumnjičena za ubistvo, ali su na kraju optužena za razbojništvo sa smrtnom posljedicom. Optužnica u ovom predmetu je nedavno potvrđena.

Hadžović i Šalaka su, prema optužnici, fizički napali Krasnićevu strinu Zinetu koju su zatekli u kući u ulici Adema Buča na broju 320. Savladali su je te su joj kablom koji su našli u kući svezali ruke za lijevu nogu kako bi je onemogućili da napusti prostoriju. Potom su joj, u namjeri da je spriječe da zove pomoć, na usta i nos stavili krpu preko koje su zakopčali kožni remen s metalnom tokom. U kući su pronašli manju svotu novca te zlatnog i srebrenog nakita koje su podijelili s Krasnićem koji ih je čekao ispred kuće. Starica je podlegla usljed gušenja.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba