Crna hronika Vijesti

Izvještaj iz MUP-a KS-a o počinjenim krivičnim djelima

Službenici policije Druge PU, PS Novo Sarajevo, u petak  u 11 sati lišili su slobode Z. D. (1992.)  iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio krivično djelo teška krađa.

O tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu.

RAZBOJNIŠTVO NAD O.N.

Drugoj PU u petak oko 18.50 sati prijavila je O.N. iz Sarajeva  da joj je u haustoru zgrade u ulici Trg heroja broj 13, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba  otuđila novčanik s ličnim dokumentima i novcem. O ovom  je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu. Službenici policije rade na razrješenju ovog  krivičnog djela.

LIŠENI SLOBODE A.S.  I A.S.

Službenici policije Četvrte PU, PS Ilidža, u petak u 19 sati lišili su slobode A.S. (1986.) i A.S. (1989.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivično djelo teške krađe.

LIŠENA SLOBODE Š.T.  IZ ISTOČNOG SARAJEVA
Službenici policije Odjeljenja za opći kriminalitet MUP-a Kantona Sarajevo u petak u 22 sata lišili su slobode ženu Š.T. (1982.) iz Istočnog Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da se može dovesti u direktnu vezu s izvršenjem  krivičnog djela ubistva B.M.iz  Sarajeva. O  tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu.
U subotu  nakon završene kriminalističke obrade Š.T. bit će predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

NA OSNOVU POTRAGE LIŠEN Č.A.

Službenici policije Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo u petak u 22 sata  lišili su slobode Č.A. (1974.) iz Sarajeva, na osnovu potrage CJB 1, Sarajevo, Policijske stanice za sigurnost saobraćaja od 24.februara , i predat u 23 sata  u nadležnost službenika policije CJB 1. Sarajevo.

TEŠKA KRAĐA U KUĆU  Đ.M.

U petak oko 22.30 sati obaviještena je Prva PU, PS Centar, da je nepoznata osoba izvršila krivično djelo krađa, u kuću, vlasništvo Đ.M, u ulici Aleksandra Puškina broj 6, općina Centar Sarajevo.  Otuđen je prenosni računar i određena količina zlatnog nakita veće materijalne vrijednosti. O tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj  su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

LIŠEN SLOBODE M.A. NA OSNOVU POTRAGE MUPKAS-a

Službenici policije Treće PU,  PS Novi Grad, u petak u 23.15 sati lišili su slobode M.A. (1990.)  iz Sarajeva na osnovu potragu MUP-a Kantona Sarajevo od 24. februara.

URUČENO 575 PREKRŠAJNIH NALOGA

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo u redovnoj kontroli saobraćaja uručili su 575 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili  88 vozača. Iz saobraćaja su isključena četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, četiri  vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva  neregistrovana vozila, saopćeno je u subotu iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba