Crna hronika Udarno Vijesti

Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo za petak

Službenici policije Treće PU u petak su lišili slobode Č.M. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Obavješten je kantonalni tužitelj, a Č.M. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

TROJICA POVRIJEĐENA U TUČI
U ulici Sutjeska do broja 20, općina Centar Sarajevo, u petak je došlo do narušavanja javnog reda i mira kada je S. S. (1987) fizički napao K. M. (1957) i K. D. (1989)

U tuči K. M. je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu frakture nosne kosti i pomoć mu je ukazana u KCU Sarajevo, a K. D., kao i S. S. su zadobili lakše tjelesne ozljede.

NEPOZNATI POČINITELJI NAPALI DVOJICU MLADIĆA
U petak kasno uvečer u ulici Huremuša do broja 22, općina Stari grad Sarajevo. više nepoznatih počinitelja fizički su napali B. A. (1993) i G. I. (1994).

Tom prilikom B. A. je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu frakture desne ruke, a pomoć mu je ukazana u KCU Sarajevo, dok je G. I. zadobio lakše tjelesne ozljede.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku počinioca.

KONTROLA SAOBRAĆAJA
U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 563 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 75 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri lica bez položenog vozačkog ispita, kao i tri lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Fena/Informer.ba