Crna hronika Udarno Vijesti

Izvještaj MUP-a KS-a: Razbojništva i krađe

U prodavnici STR “Sabina” u ulici Kolodvorska bb, općina Novo Sarajevo,u petak je nepoznato lice prijeteći nožem izvršilo razbojništvo nad radnicom M.F. iz Sarajeva i tom prilikom je otuđena određena suma novca.

O događaju je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

MALOLJETNICI UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

U petak su službenici policije Treće PU lišili slobode maloljetne B.I. (1995.) i R.E. (1994.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe na naročito opasan i drzak način.

Oni su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI „KONZUMA“

U petak oko 21.00 sat u prodavnici “Konzum” u ulici Marka Marulića bb, općina Novo Sarajevo, nepoznato lice je prijeteći nožem izvršilo krivično djelo razbojništva nad radnicama K.N. i B.E. i otuđio određenu sumu novca.

Službenici policije rade na identifikaciji, i pronalasku izvršioca.

KONTROLA SAOBRAĆAJA

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 294 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 36 vozača, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba