Crna hronika Udarno Vijesti

Izvještaj MUP-a KS-a: Teške krađe, razbojništva…

Nepoznata osoba je u subotu oko 12 sati u sportskoj kladionici “Derby” u ulici Kolodvorska broj 43, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad radnicom H. S. kojom prilikom je otuđena određena suma novca i mobitel.

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

Službenici policije Pete PU sinoć u 00.05 sati lišili su slobode Č.N. rođen 1985. godine iz Breze i B.N, rođen 1976. iz Vareša, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba Iišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i istog dana u 11.00 sati, nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz službenih prostorija.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NA BENZINSKOJ PUMPI

Dvije N.N. osobe su jučer oko 17.25 sati na benzinskoj pumpi “Petrol” u ulici Saieta Zajke bb, općina Novi Grad, uz prijetnju pištoljem izvršile razbojništvo nad radnicima H. E. i V. R. kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA

U subotu oko 19.50 sati, na kolovozu ulice Adema Buće do broja 7, općina Novi Grad, vozilo “fial uno”, registarske oznake A58-O-037, kojim je upravljao vozač H.A. rođen 1984. iz Sarajeva, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka R.A, rođena 1985. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede zadobila je pješak R.A. kojoj je Ijekarska pomoć ukazana u ZHMP Sarajevo, nakon čega je upućenu na kućno liječenje.

AKTIVIRANA EKSPLOZIVNA NAPRAVA

Druga PU obaviještena je jučer oko 20.25 sati da je usljed eksplozije nepoznate naprave došlo do oštećenja na prozoru stana vlasništvo N.H. i U.A. u ulici Alojza Benca broj 1, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih.

OD P.H. ODUZET PIŠTOLJ

Službenici policije Prve PU jučer u 20.50 sati lišili su slobode P. H. rođen 1987. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOM-a.

Kod njega je pronađen i oduzet pištolj nepoznate marke, kalibra 6,35 mm, za koji nije posjedovao odobrenje.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

Službenici policije Prve PU jučer u 20.50 sati lišili su slobode P.D. rođen 1986. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, nakon čega je uhapšeni predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba Iišenih slobede MUP-a Kantona Sarajevo.

GORIO STAN

Prva PU obaviještena je jučer oko 21.30 sati da je u ulici Trampina broj 6/7, općina Centar, došlo do požara na balkonu stana vlasništvo V.S., nakon čega se požar proširio i zahvatio stan.

Na lice mjesta izašla je ekipa PVB Sarajevo koja je u 22.15 sati lokalizovala požar.

URUČENO 158 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo za lakše prekršaje upozorili su 52 vozača, te uručili 158 prekršajnih naloga.

Iz saobraćaja je isključeno deset vozača zbog upravijanja vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano vozilo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba