Crna hronika Vijesti

Izvještaj MUP-a KS: Lišen slobode zbog ugrožavanja sigurnosti

Policijski službenici I PU u utorak 3. januara u 16.45 sati, lišili su slobode R.M., rođenog 1979. godine, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu K.E. iz Sarajeva. 

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

MALOLJETNI Š.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE

Policijski službenici IV PU u utorak 3. januara u 03.45 sati, lišili su slobode maloljetnog Š.E., rođenog 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv maloljetnog Š.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “ALI”  

U utorak 3. januara oko 16.30 sati u ulici Munira Gavrankapetanovića, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “Ali” d.o.o. Tom prilikom, nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

O.A. LIŠEN SLOBODE NA OSNOVU POTRAGE OPĆINSKOG SUDA 

U utorak 3. januara u 11.10 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode O.A., rođenog 1981. u Rogatici, nastanjenog u Sarajevu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a navedenog dana u 15.55 sati O.A. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

U PROTEKLA 24 SATA: 15 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 15 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez ploženog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba