Crna hronika Udarno Vijesti

Izvještaj MUP-a KS: Zrno ispaljeno iz vatrenog oružja uletjelo u kuću

Treća Policijska uprava (PU) je 1. januara oko 00.45 sati obavještena da je istog dana oko 00.02 sati došlo do ulijetanja zrna ispaljenog iz vatrenog oružja u kuću, vlasništvo DŽ. S. koja se nalazi u ulici Hameda Buljubašića broj 1, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

O ovome je obavješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentuvanju navedenog događaja.

POŽAR NA KROVU STAMBENOG OBJEKTA 

Druga PU je 1. januara oko 00.50 sati obavještena da je došlo do požara na krovu stambenog objekta, barake sa više stanova, tačnije iznad stana vlasništvo M.M. koji se nalazi u ulici Kalesijska broj 11, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na stambenom objektu pričinjena materijalna šteta. Požar je ugasila ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

O ovome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a kantona Sarajevo, u prisustvu vještaka PPZ, te je tom prilikom konstatirano da je uzrok požara djelovanje otvorenim plamenom (najvjarovatnije djelovanjem pirotehničkih sredstava).

Službenici policije rade na dokumentovanju navedenog događaja.

ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA LIŠEN SLOBODE N.D. 

Službenici policije Treće PU, PS Novi Grad su 1. januara u 03.30 sati lišili slobode N.D., rođen 1980. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na štetu B.S. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a navedena osoba je u 06.10 sati predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. U 21.30 sati, nakon izvršene kriminalističke obrade, otpušten je iz službenih prostorija.

ZNOG NASILNIČKOG PONAŠANJA LIŠEN SLOBODE Ž.J.

Službenici policije Pete PU, PS Vogošća su 1. januara u 11.00 sati lišili slobode Ž.J., rođen 1993. godine iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašnjena štetu malodobnog L.A., rođen 1994. godine iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

O ovome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a navedena osoba je u 15.15 sati predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

LIŠEN SLOBODE MALODOBNI L.D. 

Službenici policije Prve PU, PS Centar su1. januara u 15.20 sati lišili slobode malodobnog L.D., rođen 1994. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O ovome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a navedena osoba je u 16.20 sati predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI LIŠEN SLOBODE S.M. 

Službenici policije Pete PU, PS Ilijaš su 1. januara u 19.15 sati lišili slobode S.M. rođen 1973. godine iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu B.S. iz Ilijaša.

O ovome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a navedena osoba je u 20.50 sati predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

ZBOG RAZBOJNIŠTVA LIŠEN SLOBODE M.J. 

Službenici policije Druge PU, PS Novo Sarajevo su 1. januara u 20.40 sati lišili slobode M.J. rođen 1985. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana oko 20.00 sati, u ulici Azize Šaćirbegović bb, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju nožem, počinio razbojništvo na štetu R.A. iz Sarajeva.

O ovome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a navedena osoba je u 22.00 sata predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI NIJE BILO NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA 

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo su u noći između 31. decembra i 1. januara, u vremenu od 19.00 do 03.00 sata vršili osiguranje manifestacije Centralnog dočeka nove 2012. godine, koja je održana na platu ispred BBl Centra, u ulici Trg Djeca Sarajeva bb, općina Centar Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

URUČENO 97 PREKRŠAJNIH NALOGA 

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 97 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 32 vozača. Iz saobraćaja su isključena četiri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri vozila su isključena jer su bila neregistrovana, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba