Crna hronika Vijesti

Izvod iz policijskog biltena KS

U petak su uhapšeni J. S. (1981.) iz Nikšića i Đ. M. (1986.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe automobila marke “VW polo” reg. oznaka 7S0-A-691, vlasništvo P. S. iz ulice Antuna Branka Šimića do broja 6, općina Novi Grad Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade oni su predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Prijetili nožem i ukrali televizor
Prvoj Policijskoj upravi Č. A je u petak prijavio da su K. M. (1971.) iz Sarajeva i G.R. (1982.) iz Ilidže, uz prijetnju pištoljem, nad njim izvršili razbojništvo dok se nalazio u svom stanu u ulici Budakovići i da je tom prilikom otuđen televizor plazma.

Povrijeđena radnica na benzinskoj stanici

U krugu benzinske stanice “Ina”, u ulici Džemala Bijedića bb, općina Ilidža, u petak je povređena uposlenica Č. J. (1964.) iz Ilidže prilikom točenja auto plina u automobil marke „BMW“ kojim je upravljala J. S.

U trenutku pokretanja vozila Č. J. je pokušala da odvoji crijevo za točenje auto plina od vozila i tako je došlo do nezgode u kojoj je zadobila teške tjelesne povrede. Obavješten je kantonalni tužilac, a na mjestu događaja je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog inspektora zaštite na radu Kantonalne inspekcije Sarajevo.

Uhapšen zbog krađe

Službenici policije Treće PU u petak su lišili slobode P. E. (1973.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teške krađe i iznude na štetu N. O.

P.E. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a u subotu je nakon izvršene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

Pod prijetnjom puškom otuđili novac i mobilni telefon

Tri nepoznate osobe u petak su kasno uvečer u ulici Olovska bb, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju vatrenim oružjem (puškom) izvršile krivično djelo razbojništva na štetu H K. iz Sarajeva kojem su ukrali mobilni telefon i 50 KM.

Uhapšen radi krađe u prodavnici

Službenici policije Treće PU lišili su slobode P. Z. (1971.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe u prodavnicu “Zlatna palma ” d.o.o. Sarajevo koja se nalazi u ulici Antuna Branka Šimića, općina Novi Grad Sarajevo.