Region Udarno Vijesti

Jadranka Kosor iz “crnog” fonda primila 10 miliona kuna?

Bivši portparol HDZ-a Ratko Maček odnio je 10 miliona kuna iz ilegalnog crnog fonda stranke za potrebe finansiranja kampanja Jadranke Kosor na šta je u 2004. i 2007. godini potrošeno 13 miliona kuna, tvrdi bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević.

Pavoševićeva je istražiteljima Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) rekla da je lično ona isplatila milione Mačeku, koje je on odnio u torbi.

Ona je navela da se gotovo cjelokupni iznos od 10 miliona kuna odnosi se na kampanju Jadranke Kosor na predsjedničkim izborima 2004. i 2005. godine.

Maček poriče bilo kakvu odgovornost za trošenje novca iz crnog fonda i poručuje da su svi nalozi koje je potpisivao išli preko računa.

Za bivšu HDZ-ovu blagajnicu je rekao da je sve iskonstrisala jer je, kako je naveo, sama pokrala novac ili želi napakostiti njemu, Jadranki Kosor i bivšem generalnom sekretaru stranke Ivanu Jarnjaku, kojeg je pominjala kao osobu koja je u dva navrata odobravala isplate, javili su hrvatski mediji.

Kosor je na tvrdnje Pavoševićeva ranije odgovorila da nije uzimala nikakav novac i da nije znala ni za kakav paralelni sistem i niti za novac koji nije legalan novac iz stranke i poručila da se sve istraži.

 

Srna/Informer.ba