Crna hronika Udarno Vijesti

Janja: Pretučen student Salko Hamzić

Šestorica napadača u petak, 2. septembra, oko 22.30 sati ispred kafića “Exit” u centru Janje pretukla su Salku Hamzića (21) iz Janje, studenta Veterinarskog fakulteta u Sarajevu. Hamziću je razbijen nos, povrijeđeno lijevo oko i uho, a zadobio je više povreda po tijelu, rukama i glavi. Od težih posljedica spasila ga je intervencija policajaca iz Janje, ali i pripadnika interventnog voda koji je stigao iz Bijeljine.

Prema ljekarskim nalazima, Hamzić je zadobio više povreda po tijelu od udaraca bocama i čvrstim predmetima. Dežurni operativni Centra javne bezbjednosti potvrdio je da je te noći privedeno desetak osoba. Salko Hamzić, vjerni navijač FK Podrinje Janja i bh. reprezentacije, kaže za “Dnevni avaz” da se radi o privatnim neraščišćenim računima te da je i ranije imao problema s ljudima koji su ga pretukli.

Kao fudbalski navijač, Hamzić je po sitnim incidentima dobro poznat policiji u Janji, a ovaj put čini se da su mu policajci spasili život. Kaže da još nije dao potpunu izjavu policiji, a on zna imena napadača i nije se ustručavao nabrojati ih.

I ranije su mi prijetili zbog te neke njihove dječije želje za nadmetanjem i dokazivanjem. Pretukli su me Sead Hadžić, Amer Hadžić, Adin Hadžić, Mirza Hadžić, Kinez Hadžić, znam mu samo nadimak, te Halid Alihodžić, a moji prijatelji kažu mi da ih je bilo još. Sreća što sam pokrio lice” – kaže Salko Hamzić.

Dodaje da je bio u automobilu i da ga nisu uspjeli izvući iz njega. Razbili su stakla na prozorima i udarali ga dok je on držao vrata sa strane vozača i štitio lice.

 

Informer.ba