Crna hronika Udarno Vijesti

Jednom od lidera mašinovođa polupana stakla na kući

Jednom od lidera mašinovođa okupljenih u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila Radenku Mariću polupana su stakla na privatnoj kući, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) DobojLjerka Stanimirović.

Stanimirović navodi da je Marić obavijestio policijsku stanicu nakon čega su pripadnici policije izašli na lice mjesta i konstatovali da su stakla na njegovoj kući polupana.

Radenko Marić navodi da je riječ o još jednom pokušaju pritiska, te događaj direktno povezuje sa protestom mašinovođa na “Željeznicama Republike Srpske”.

“Očito je da pojedinci ne prezaju ni od čega. Moja djeca su bila u kući. Moglo je biti i daleko opasnije, jer ne znam čime su stakla polupana, nikakav predmet nismo mogli pronaći”, kaže on.

Marić dodaje da ni on ni njegove kolege mašinovođe neće podleći nikakvom pritisku, pa čak ni napadima na ličnu imovinu i bezbjednost mašinovođa i njihovih porodica što je, kako navodi, sada bio slučaj kod njega i njegove porodice.

Prema Marićevim riječima, komšije su čule zvuk razbijenog stakla na njegovoj kući, međutim niko nije vidio počinioce.

U CJB Doboj navode da je Marić savjetovan da od nadležnog tužilaštva traži dalju istragu ovog događaja.

Osim toga, mašinovođe okupljene u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila tvrde da je slučaj napada na imovinu Radenka Marića samo uvertira za dalje pritiske kojima ih pojedinci žele natjerati da pokrenu vozove.

Oni tvrde da neće podleći ni ovom ni sličnim pritiscima, kao i da su čuli da specijalna policija treba da ih izbaci iz kruga radionice za održavanje šinskih vozila na šta će, kako poručuju, odgovoriti i silom ako to bude potrebno, ali neće napustiti radionicu.

Mašinovođe Željeznica Republike Srpske AD  Doboj i dalje ostaju pri svojim stavovima i, kako su saopštili, do daljeg nisu u mogućnosti da pokrenu vozove.

Uprava Željeznica Republike Srpske saopštila je danas da su krenuli pojedini vozovi na prugama RS-a.

Srna/Informer.ba