BiH Udarno Vijesti

Jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji “Titan”

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Zlati Radovanović, Vladu Iliću, Dragiši Vasiću i Zdravku Trifunoviću, uhapšenim u akciji MUP-a Republike Srpske kodnog naziva Titan. Pritvor, prema ovom rješenju, može trajati do 3. oktobra, saopšteno je iz Suda BiH.
Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je ova grupa počinila organizovani kriminal i neovlašten promet droga, za šta su osumnjičeni.

Pritvor Radovanovićevoj i Vasiću određen je zbog bojazni da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak.

Iliću i Trifunoviću pritvor je određen, jer postoji bojazan od bjekstva.

Trifunović bi, prema obrazloženju, mogao ponoviti krivično djelo.

Tužilaštvo BiH prethodno je zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za Zlatu Radovanović (33), suprugu Željka Radovanovića (39), osumnjičenog organizatora narko-bande, i još trojicu njegovih saučesnika uhapšenih u ponedjeljak, 3. septembra, u akciji MUP-a RS kodnog naziva Titan, kao i za Vasića, Ilića i Trifunovića.

Epilog akcije Titan, koja je trajala pet mjeseci, bilo je privođenje 14 osumnjičenih, zapljena kilogram i 100 grama kokaina, te zapljene veće količine novca i pet luksuznih auta čija vrijednost je procjenjena na 150. 000 KM.

Najviše kokaina, oko pola kilograma, zaplijenjeno u Njemačkoj, te po 300 grama u Hrvatskoj i u RS-u, odnosno Bijeljini.

Oslobođenje/Informer.ba