Politika Udarno Vijesti

Jerlagić poziva Komšića i Izetbegovića da učine sve kako situacija u RS ne bi izmakla kontroli

Povodom hapšenja bošnjačkih povratnika u RS oglasio se i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

Novinska agencija Patria u cjelosti prenosi saopćenje za javnost.

– Pritisak na povratnike mora stati, a aktuelna vlast umjesto podjele fotelja osigurati mir u zemlji Najoštrije osuđujem hapšenje povratnika u Srebrenici, pogotovo način na koji je to izvedeno, a koji je usmjeren prije svega na zaplašivanje povratnika.

Pozivam aktuelne vlasti, a prije svega gospodu Komšića i Izetbegovića da učine sve kako bi uspostavili mir u zemlji i vratili sigurnost među povratnike i sve stanovnike u manjem bh. entitetu. Ako se ozbiljno ne pozabave aktuelnim događajima u Podrinju, situacija može izmaći kontroli i narušiti mir i stabilnost u zemlji.

Posljednji događaji u Zvorniku i Srebrenici moraju se najozbiljnije razmotriti i ne smiju se prepustiti neprijateljima Bosne i Hercegovine da uzimaju inicijativu dok se u Sarajevu dijele fotelje državnih kompanija. Situacija nije nimalo bezazlena. Nadam se da odgovorna gospoda iz vlasti prati pisanja medija i pumpanje situacije i dovođenje bh. patriota u defanzivan medijski položaj uz nametanje krivnje.

Sasvim je jasno da je događaj u Zvorniku najviše štete donio Bosni i Hercegovini, a oni koji je svakako ne vole koriste situaciju sa postignu zaplašivanje povratnika.

Svima je jasno da je Srebrenica posebno osjetljivo mjesto i ovakve akcije samo dodatno komplikuju situaciju. Stranka za BiH daje punu podršku načelniku opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću i očekuje da konkretnu pomoć smirivanju tenzija daju predsjednici, prije svega SDA i DF-a, koji bi odlaskom na teren i aktivnim djelovanjem u institucijama države mogli puno više učiniti nego što to sada čine, navodi se u saopćenju SBiH.

 

Informer.ba