Region Udarno Vijesti

Još jedno suđenje za elitnu prostituciju zatvoreno za javnost

Suđenje 24-godišnjoj Mariki Tomljanović-Kiprijanovski zbog sudjelovanja u lancu elitne prostitucije na zahtjev odbrane zatvoreno je za javnost, odlučila je danas na početku suđenja sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Anamarija Pavičić, koja je ispitala prvih troje svjedoka.

Policija je nedavno nakon višemjesečne akcije razbila lanac prostitucije koju su mediji prozvali elitnom jer su djevojke koje su nudile usluge, navodno, dolazile iz domaćeg svijeta mode i zabave, a korisnici usluga bili su imućni poslovni ljudi.

Za organiziranje lanca prostitucije državno odvjetništvo optužilo je Nebojšu Perunovića, poznatoga športskog fizioterapeuta, 24-godišnju Saru Sikirić i Mariku Tomljanović-Kiprijanovski, za koju je suđenje odvojeno. U oba postupka suci su na zahtjev obrana isključili javnost.

Na današnjemu prvom ročištu ispitan je riječki građevinski poduzetnik Zoran Štrbac, koji je nakon izlaska iz sudnice novinarima izjavio da se nije koristio uslugama prostitutki. Priznao je da poznaje optuženu i Alicu Cvetković koja je navodno “radila” za optuženu.

Iza zatvorenih vrata ispitana je i Alica Cvetković, no zbog tajnosti suđenja, niko od sudionika postupka nije želio otkriti što su svjedoci izjavili u sudnici.

Suđenje se nastavlja sutra, kada se očekuje svjedočenje suvlasnika kluba “Papaya” na Zrću Ivana Bušljete.

Marika Tomljanović-Kiprijanovski optužena je za podvođenje bodibilderice i višestruke prvakinje Hrvatske u fitnessu Alice Cvetković od aprila do juna ove godine, kojoj je dogovarala mjesto i vrijeme susreta sa zainteresiranim muškarcima ili joj je samo proslijedila njihove brojeve telefona. Svoje usluge Alica Cvetković navodno je naplaćivala od 300 do 500 eura, a novac je dijelila s optuženom za koju državno odvjetništvo traži kaznu od sedam mjeseci zatvora.

Mariku Tomljanović-Kiprijanovski tereti se i za zloupotrebu droge jer je sredinom jula u stanu u kojem je boravila policija pronašla pola grama kokaina. Ona od početka poriče optužbe. Na sud je dovode iz pritvora.

 

Fena/Informer.ba