Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Još nepoznata sudbina 23-godišnjaka iz Vogošće: Kenan Hadžiavdija zadnji put viđen u Hadžićima

Porodica Mirsada Hadžiavdije iz vogošćanskog naselja Svrake još preživljava teške trenutke jer nema informacija o sudbini njihovog 23-godišnjeg sina Kenana, koji je u noći između 20. i 21. marta ove godine izašao iz kuće, otkad mu se gubi svaki trag.

Prazna soba

– Kada sam se, ujutro 21. marta, vratio iz noćne smjene, sin nije izašao da doručkuje s nama. U sobi gdje inače spava nije ga bilo. U prvi mah sam pomislio da je otišao kod svog prijatelja s kojim je bio prethodnog dana. Kako se tokom dana nije pojavljivao, počeli smo prozivati njegove prijatelje i komšije, ali niko od njih nije potvrdio da je svraćao do njih – kaže Kenanov otac Mirsad.

U potragu za Kenanom 23. marta uključili su se i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici Pete PU te povjerenici Civilne zaštite općine Vogošća kao i Služba civilne zaštite za zaštitu od požara i zaštitu okoline, formirana u Udruženju “Lovačka organizacija Lane” Vogošća. Međutim, potraga nije dala rezultate.

– Oko 6.20 sati ujutro 21. marta Kenan je posljednji put viđen u prodavnici mješovite robe u Semizovcu, u kojoj je kupio žvakaće gume i lotos maramice. Rekli su mi, također, da je u Semizovcu u 6.50 sati ušao u autobus koji je iz Vareša išao u pravcu Sarajeva. Nakon teksta u “Dnevnom avazu” javili su nam da je viđen na autobuskoj stanici u Hadžićima. U Hadžićima ga je vidjela i jedna žena, tako da putem rodbine, policije i drugih dobrih ljudi pokušavamo potvrditi istinitost ovih informacija – kaže Mirsad Hadžiavdija.

Bio depresivan

Njegov sin Kenan završio je Srednju saobraćajnu školu i bio je u potrazi za zaposlenjem. Kako kažu njegove komšije i prijatelji, radi se o uzornom mladiću koji do sada nije pokazivao bilo kakve sklonosti koje bi utjecale na nedolično ponašanje. Istina, kažu i to da je u posljednje vrijeme bio depresivan.

Posljednji put kada je viđen, na sebi je imao kožnu jaknu, farmerke, gojzerice i zelenu majicu. Porodica još jednom poziva sve dobre ljude koji mogu pružiti bilo kakvu informaciju o njemu da im se jave na telefon 062/733-522 ili najbližoj policijskoj stanici.

Dnevniavaz.ba/Informer.ba