Region Vijesti

Jovanović: Koštunica i DSS htjeli su da me ubiju!

Čedomir Jovanović je u svom svjedočenju za pobunu JSO teško optužio Vojislava Koštunicu i Demokratsku stranku Srbije i rekao da ga je advokat Filip Golubović, bivši funkcioner DSS, obavijestio 2008. da planiraju da ubiju lidera LDP-a ako pređe 10 odsto na izborima.

”Filip Golubović mi je rekao da je napisao pismo Vojislavu Koštunici, napustio DSS u trenutku kada je shvatio da su oni direktno učestvovali u Zoranovom ubistvu i da su u svemu koordinirano delovali sa Legijom. Pomenuo mi je protest JSO. Takođe me je obavestio da će i mene ubiti kao i Zorana ako budem imao preko 10 odsto. Ja sam o ovome odmah obavestio Vladimira – Bebu Popovića i Nenada Milića od kojih sam tražio da momentalno o ovome obaveste advokata Srđu Popovića” – svjedočio je Jovanović u policiji 31. avgusta, a juče je u Specijalnom sudu rekao da u svemu ostaje pri toj izjavi.

Jovanović je juče saslušan u okviru istrage pobune JSO iz novembra 2001, koja je pokrenuta protiv osam bivših čelnika ove jedinice, a prethodnu izjavu je dao u okviru pretkrivičnog postupka.

‘Želim da napomenem da je meni Legija pominjao Šamija kao osobu sa kojom imaju kontakte preko čoveka koji mu je bio pratilac i obezbeđenje’‘ – tvrdio je Jovanović.

Čedomir Jovanović je svjedočio da su u vrijeme pobune pojedinici u Žandarmeriji napisali pismo podrške JSO i o tome obavijestili Nebojšu Čovića i Dragoljuba Mićunovića, koji to nikome nisu prenijeli, prenosi Blic.

”Mislim da je Čović to svesno prećutao, siguran sam u to, a Mićunović tome nije pridavao nikakav značaj, prosto ga to nije interesovalo, to je njegova interpretacija…’‘ – svjedočio je Jovanović.

 

Informer.ba