BiH Vijesti

Jutros se saobraća po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se odvija po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima. Na dionicama koje vode kroz usjeke mogući su odroni.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Stupari – Kladanj, Kladanj – Vlasenica, Livno – Posušje i Jablanica – Prozor.

Zbog izvođenja neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4Tuzla (Drežnik) – Šićki Brod. Za vrijeme obustave sva putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle na semaforima u naselju “Irac” usmjeravaju na magistralni put M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrsnici za “Siporex” usmjeravaju se na magistralni put M-4.

Zbog sanacionih radova, do kraja novembra u vremenu od 08 do 18 sati zabranjuje se saobraćanje teretnim vozilima na dionici M-5.1 Fojnička raskrsnica – Bilalovac. Za vrijeme obustave alternativni pravci su regionalni put Kiseljak – Visoko ili autoput A-1 Sarajevo -Zenica. Za ostale kategorije vozila saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-2 – Neum – Metković (kod GP Neum I) radovi na miniranju zbog izgradnje graničnog prelaza-povremene 15-minutne obustave saobraćaja.

M-6.1 – Livno – Posušje – sanacija dva mosta (preko rijeke Šuice i Golinjevskog potoka), saobraćaj se odvija usporeno-jednom trakom.

M-16.2 – Prozor – Jablanica, počela je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-17 – Doboj – Modriča (dionica Šešlije – Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18 – Stupari – Kladanj radovi na sanaciji mosta, jedna traka u funkciji. Brod na Drini – Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. Trnovo – Dobro Polje-zbog sanacionih radova saobraćaj se na mjestima izvođenja radova odvija naizmjenično-jednom trakom.

M-19.2 – Kladanj  -Vlasenica, u mjestu Vitalj u toku je sanacija mosta preko rijeke Drinjače, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-20 – Gacko – Foča – na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.
Trebinje-GP Ivanica, u toku je izgradnja obilaznice oko grada Trebinja, moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI:

R-442 Hadžići – Bjelašnica od 08 do 17 sati izvode se sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.

R-442b Krupac – Igman (u reonu sela Šerifići) u toku je deminiranja terena, izmjenjen je režim saobraćaja od 07 do 15 sati.

R-459 Tuzla – Šibošnica (u naselju Dokanj), od 08 do 17 sati saobraćaj se obustavlja. Putnička vozila koriste obilaznicu Tuzla -Lipnica – Breške – Dokanj. Teretna vozila i autobusi propuštaju se u intervalima od 30 do 40 minuta.

KANTON SARAJEVO:

– Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Kemal Begova, Tešanjska, Alipašina, Ruževik i Zmaja od Bosne, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Fena/Informer.ba