BiH Vijesti Vremenska prognoza

Jutros u BiH umjereno do pretežno oblačno

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u istočnim djelovima registrovan je i snijeg, dok je u Hercegovini bilo sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Visina snijega u 7 sati (cm): Bjelašnica 88, Kupres 67, Gradačac 30, Srebrenica i Zvornik 27, Bihać 24, Bijeljina i Drvar 23, Sarajevo i Sokolac 21, Derventa i Goražde 20, Mrkonjić Grad 15, Doboj 14, Bugojno i Trebinje 10, Jajce 9, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Zenica 8, Livno 6 cm.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -16 stepeni, Drvar -12, Bugojno, Doboj i Prijedor -11, Sanski Most -10, Bihać, Jajce, Livno i Kupres -9, Banja Luka i Zenica -8, Sarajevo i Sokolac -7, Stolac -5, Bijeljina i Gradačac -4, Srebrenica, Trebinje i Goražde -3, Zvornik -2, Neum 1, Mostar 2 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti bit će u centralnim i istočnim područjima, gdje može pasti i malo snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlima sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na jugu zemlje umjereno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura od -7 do 0, na jugu od 8 stepeni.

U noći sa srijede na četvrtak, očekuje se jače zahlađenje.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, prije podne može pasti i malo snijega. Najviša dnevna temperatura oko -1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Informer.ba