Region Vijesti

Sud oduzeo svešteniku 5 stanova, kuću i lokal

Viši sud u Zvečanu donijeo je odluku da svešteniku i bivšem sekretaru Eparhije raško-prizrenske Zoranu Grujiću i njegovoj djeci oduzme pet stanova i poslovni prostor u Beogradu, kao i kuću u Prolom Banji, koji su stečeni na nedozvoljen način.

Viši javni tužilac Milan Bigović rekao je novinarima da su od Grujića i njegove djece oduzete nepokretnosti čija je vrijednost procenjena na više od milion eura. Bigović je dodao da je sud Grujiću oduzeo pet stanova u ulici Bogoljuba Čupića u Beogradu ukupne površine 234 kvadrata kao i 249 kvadrata poslovnog prostora u Ruzveltovoj ulici.

Prema riječima tužioca, bivšem sekretaru ERP oduzeta je i kuća sa pomoćnim objektom u Prolom Banji površine 135 kvadrata. Sud nije imao hrabrosti da im oduzme još i jedan manji dio imovine što je tužilaštvo zahtjevalo – stan u Beogradu od 39 kvadratnih metara i kuću u Dobrim Vodama kod Bara u Crnoj Gori, rekao je Bigović.

Grujić je imovinu stekao u periodu od 1991. do 2002. godine kada je radio kao sekretar Eparhije raško-prizrenske. Imovina je stečena kriminalnim dijelovanjem u tom periodu, naveo je viši javni tužilac.

Bigović je podsetio da je Grujić zbog tih krivičnih dijela osuđen na tri godine zatvora koje izdržava u Padinskoj skeli kod Beograda. Sva njegova imovina prelazi na upravljanje kod Direkcije za imovinu i tamo će ostati do konačne odluke suda, rekao je Bigović i najavio da će tužilaštvo uložiti žalbu zbog imovine koja nije oduzeta a vodi se i na njegovu decu sinove Aleksandra i Radomira i ćerke Jelenu i Kristinu.

O tome će odlučivati Apelacioni sud u Nišu, rekao je Bigović i dodao da i druga strana ima pravo žalbe.

Beta/Informer.ba