Crna hronika Udarno Vijesti

Kakanj: U udesu smrtno stradala 22-godišnja djevojka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je jutros da je na području tog kantona javni red i mir u petak narušen u dva slučaja i da tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Na putevima u ZDK jučer se dogodilo deset saobraćajnih nezgoda u kojim je jedna osoba izgubila život, a po jedna su teže i lakše povrijeđene.

DJEVOJKA STRADALA U PREVRNUTOM VOZILU

KAKANJ – Dvadesetdvogodišnja M.S. iz Kaknja smrtno je stradala u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer oko 14,50 sati, na lokalnom putu Kakanj – Nažbilj, u mjestu Ratanj. M. S. je upravljala vozilom hjundai (KT-968-DF) kojim je iz neutrđenih razloga izletjela s kolovoza, nakon čega se vozilo prevrnulo.

KRAĐA IZ KUĆE K.I.

ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u ulici Vrandučka broj 76 izvršio tešku krađu u kuću, koju koristi K.I. Tom prilikom otuđeni su: kamera, fotoaparat, ručni sat i neutvrđena količina zlata i srebra.

IZ VIKENDICE M.N. OTUĐEN PIŠTOLJ

ZENICA – Nepoznati počinilac u periodu od 13. do 16. decembra u mjestu Palinovići, izvršio je krađu iz vikend kuće vlasništvo M.N. iz Zenice. Tom prilikom otuđeni su peć na čvrsto gorivo, željezni stol i pištolj marke „CZ-M 57“.

KRAĐA IZ PODRUMSKIH PROSTORIJA

MAGLAJ – Nepoznati počinilac je u periodu od 1. do 15. decembra u ulici Civilnih žrtava rata 4 iz podrumskih prostorija vlasništvo K.I. izvršio je krađu dvije zimske gume, bušilice s priborom i dvije manje brusilice nepoznate marke.

KRAĐA METALNIH PREDMETA VLASNIŠTVO ŽFBIH

ŽEPČE – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 15/16. decembra u mjestu Vinište izvršio je krađu željeznih tegova sa kontaktne mreže vlasništvo JP Željeznice FBiH.

TEŽE POVRIJEĐEN PJEŠAK

ZENICA – Pješak A. M. iz Žepča teže je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer u 08,50 sati, na putu M-5 u mjestu Lašva. A. M. je udarilo vozilo golf (262-E-962), kojim je upravljala Z. N. iz Visokog.

POŽAR NA VIKENDICI VLASNIŠTVO A.DŽ.

VISOKO – Sinoć oko 19,15 sati u ulici Čajengradska, došlo je do požara na vikend kući vlasništvo A.Dž. iz Visokog. U požaru je nastupila materijalna šteta dok povređenih nije bilo. Požar su u 20,25 sati lokaliozovali pripadnici Vatrogasne jedinice Visoko.

 

Fena/Informer.ba