Crna hronika Udarno Vijesti

Kalender: Turković je svaki mjesec švercovao 150 kilograma heroina i 50-60 kilograma kokaina

Svoje svjedočenje pred sudom BiH danas je završio pokajnik Isljam Kalender, koji je nastavio sa teškim optužbama na račin svog kuma Zijada Turkovića i njegovog kriminalnog klana.

Turkovićeva odbrana u unakrsnom ispitivanju pokušala je poljuljati kredibilitet svjedoka, ali on je samo potvrdio ranije iznesene optužbe.

Kalender je posvjedočio da su Zijad Turković i Muamer Zahitović ubili Emira Hadžića. Na pitanje da li je Zahitović učestvovao u nekim drugim krivičnim djelima, Kalender je samo potvrdio da su Zahitović i Turković počinili ubistvo Hadžića.

Svjedok je rekao i da je rekao da je ispred kuće svirepo ubijenog Mithata Mekića strahovao za svoj život, jer je mislio da će ga Turković ubiti. On je rekao da je ispred Mekićeve kuće iskopana rupa u koju je navodno trebao biti ukopan Turković.

Opisao je događaj pored iskopane rupe kada je strahovao za život.

“Zijad je repetirao pištolj kada smo sišli s puta, bio sam pod stresom jer sam mislio da ću svakog momenta biti ubijen i tu zakopan”, ispričao je Kalender.

Svjedok je rekao i da je Turkovićev kriminalni klan trgovao ogromnim količinama droge, koju je razvozio Saša Stjepanović.

“Oko 150 kilograma heroina i 50-60 kilograma kokaina svaki mjesec se švercovalo širom Zapadne Evrope”, ispričao je Turkovićev kum.

Nastavak suđenja mafijaškom klanu Zijada Turkovića zakazan je za 2. novembar.

 

Dnevniavaz/Informer.ba