Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Kalesija: U stravičnoj nesreći poginula šestočlana porodica Ćatić

Šest osoba je poginulo, a dvije su teško povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na magistralnom putu Tuzla – Zvornik.

Glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona Miralem Malkić izjavio je jutros Feni da je u subotu oko 21.45 operativni dežurni MUP-a obaviješten o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dionici magustralnog puta M4 Tuzla – Zvornik, u mjestu Babajići, u kojoj su učestvovali putničko vozilo “ford orion” i autobus “Drina transa” koji je prevozio atletičare iz Banje Luke za Zvornik.

Povrijeđenih u autobusu nije bilo, a sve žrtve bili su putnici iz “forda”.

“Ford orion” kretao se iz pravca Kalesije prema Tuzli i prilikom izlaska iz blage krivine udesno, usljed još nepoznatih razloga, prešao je iz desne u lijevu kolovoznu traku i tom prilikom je došlo do čeonog kontakta s autobusom koji se kretao iz suprotnog smjera.

Malkić je naveo da su na licu mjesta zatečena tijela dvije smrtno stradale osobe, vozača i suvozača “forda orion”, dok je još šest osoba iz ovog vozila prevezeno na Klinički centar Tuzla. Prema posljednjim informacijama, oko tri sata ujutro, još četiri osobe su podlegle od zadobijenih povreda, među kojima su i dva djeteta. Preostalo dvoje povrijeđenih putnika “forda oriona”, žena i dijete, još se nalaze na Kliničkom centru.

Kada je u pitanju identifikacija svih osoba, Malkić kaže da je jutros odgođen taj dio uviđajnih radnji i očekuje da bi za par sati moglo biti podrobnijih informacija o tome.

 

Fena/Informer.ba