Crna hronika Udarno Vijesti

Kamenovan stan 90-godišnjakinje koja se brine o bolesnoj djevojci

Krupnim kamenjem razbijeno više prozora na stanu Smilje Rodić (90), koja živi s Draganom Rodić (26), oboljelom od Daunovog sindroma

Smilja Rodić (90) iz Prijedora, koja se godinama sama brine o 26-godišnjoj Dragani Rodić,  koja ima Daunov sindrom, i jučer je bila uplašena zbog vandala koji su joj tokom noći kamenjem razbili dva prozorska stakla stana koji se nalazi na prvom spratu u jednom od nebodera u ulici Miloša Obilića u Prijedoru.

Starica priča da ju je lomljava stakla probudila oko tri sata. Petnaestak minuta kasnije smogla je hrabrosti da ustane i da vidi šta se događa.

Prozori su bili potpuno slupani. Na kuhinjskom podu sam pored slomljenog stakla našla i veći kamen. Dva kamena bila su i na terasi sobe u kojoj spavamo Dragana i ja, kao i  poveći komad cigle koji je, na moju sreću, umjesto u staklu završio na drvenom prozorskom ramu. Da je uletio u sobu, jer se moj krevet nalazi odmah do prozora, ko zna šta bi bilo sa mnom” – u šoku priča starica.

Dodaje da je o svemu obavijestila policiju, kao i da ovo nije prvi slučaj da joj neko u pola noći, tvrdi iz čista mira, kamenjem razbija prozore.

Ovo je treći put u posljednje dvije godine. Policiji sam ispričala i na koga sumnjam. Brine me i kako ću zamijeniti razbijena stakla. Za takvo nešto, jer cijelu penziju trošim na Draganu, nemam para” – kazala je Smilja u nadi da će policija razotkriti vandale.

U SJB Prijedor jučer je samo kratko potvrđeno da je istraga o ovom slučaju u toku.

 

Avaz/Informer.ba